Damsterdiep 291 / 293, 9713 EG GRONINGEN
+316 455 36 034
info@drumfanfareavanti.nl

3e plaats op ODSC ASSEN!

Omdat muziek iedereen aanspreekt

Avanti gaat ons vandaag vermaken met hun show Divertimento. De laatste weken hebben we veel van deze club gezien op de sociale media. Ze zijn klaar voor het ODSC, dat was boodschap. Ook hier weer een muzikale tijdreis. De club heeft een mooie uitstraling in hun Engels marchingbanduniforms. Ziet er zeer verzorgd uit!

Een pittige opening van Avanti! Zelfs zo pittig, visueel en muzikaal, dat er in combinatie met zenuwen een paar kleine missertjes te horen zijn. Voor we het weten zijn we alweer een aantal nummers verder! Gedurende de show neemt het zelfvertrouwen flink toe! Muzikaal klinkt het nu lekker overtuigend en visueel worden de figuren netjes neergezet.

Het muzikale boek is erg gevarieerd en wordt ook door het publiek gewaardeerd. Mooie overgangen van uptempo naar gedragen en breed. Ik zie ook flink wat arrogante koppies op het veld staan en dat is mooi om te zien. Zeker richting Despacito zie je dat ze er zin in hebben. Lekkere swingfeel! Ja hoor, daar gaan de schouders, past hier ook perfect. Heel sterk moment in deze show.

Van swing naar een mysterieus moment in de ballad, waar het slagwerk even rust krijgt. Zodra ze er bij komen is het ook op dat moment weer een goede toevoeging. Het loopwerk van Avanti is in de basis goed verzorgd! Genoeg visuele effecten ook. Zeker in dit mystieke nummer: ook muzikaal zijn de dynamische verschillen groot en dat zorgt voor een goed effect. De opbouw is heel rustig, maar werkt toe naar een mooie climax. We krijgen een traditioneel stuk slagwerk waarin het korps vanuit een marsformatie een gespiegelde choreo inzet in de overgang naar Stravinskys Firebird. Een prima nummer om een show mee te eindigen.

Zeker genoeg uitdaging, zowel muzikaal als visueel. De inzet is een beetje wankel, maar het nummer wordt goed afgesloten. Avanti legt de lat met Divertimento hoog! Op veel momenten kunnen ze de show goed aan, maar op sommige momenten merk je wel dat het ontwerp veel vraagt van de leden. Firebird is zeker geen makkelijk nummer om mee te eindigen, maar het prijst de club enorm dat ze de uitdaging aangaan. In de basis is het loop- en speelwerk dan ook prima verzorgd. De club heeft routine en weet dondersgoed wat er van hun gevraagd wordt. Er is dan ook zeker nog groei mogelijk binnen dit programma, maar Avanti verdient met dit optreden zeker een compliment.

Zeker de overtuiging in Despacito blijft me nog wel even bij! Een gevarieerd en goed doordacht programma!

Please follow and like us: